Mindent a szezonális zöldségekről, fűszerekről

Kellemes péntek vagy szombat délutáni program, sok nevetéssel és hasznos tudnivalókkal. A fókuszban mindig egy zöldség, fűszer vagy gyógynövény és annak feldolgozása áll. A program során megismerkedünk magával a növénnyel, a gondozásával, a betakarításával és feldolgozásával. A program végén minden résztvevő nemcsak tudást, hanem egy-egy üveg vagy csomag finom „eredményt” vihet haza magával.

Tervezett témák:

Paradicsom, padlizsán, őszi bogyósok: fajták, termesztés, szósz, krém, lekvár, tea alapanyag gyűjtés és készítés (növényfajtától függően)

Fűszerek: legfontosabb fűszernövények és termesztésük, ötletek: melyiket milyen ételhez használhatjuk. Tippek és trükkök az ízük megőrzéséhez. Pesto, fűszervaj vagy fűszerszárítmány készítése (idénytől és növényfajtától függően)

Gyógyító növények, gyógyteák: megismerkedünk azokkal a gyógynövényekkel, amiket mindenki biztosan látott már, legfeljebb csak nem ismer fel. Beszélünk a hatásukról, a gyűjtésükről, és a felhasználásukról. Teákat készítünk, amiket mindenki megkóstolhat és a végén mindenki egy kis dobozni saját gyógyteával távozhat.

 

A program tartalma aszerint alakul, hogy éppen melyek az aktuálisan felhasználható növények, zöldségek, erről jelentkezésnél érdeklődjön erről e-mailben vagy facebook-on.

    Időtartam: 6 óra

    Célcsoport:

  • Felnőtteknek
  • Családoknak nagyobb gyerekkel (kb. 12 éves kortól)

    A program ára: 6500 Ft/fő teljesárú jegy felnőtteknek, 6500 Ft/fő diák és nyugdíjas jegy